Om oss

Tillbaka till handelsboden

Låt oss börja med vad du inte får på AG Kötthandel: inga inplastade biffar, färdigskivat kött eller förmald färs och absolut ingen person bakom disken som inte kan berätta allt om köttet du köper. Tvärtom. Detta är butiken för dig som vill äta kött som på Restaurang AG, fast hemma. Vi älskar kött och kan prata i timmar om smakintensitet, marmorering och mörhet (vi hängmörar själva), om Kobebiff från Japan och Wagyu från Småland, om tjurar från Galicien och djurhållning i Polen.

AG Kötthandel är som att komma tillbaka till handelsboden. Vi bankar lövbiffen medan du tittar på, maler köttfärsen à la minute och skär entrecôten med vördnad. Sedan slår vi in den i vaxat papper med snöre och lackat sigill och sätter på en lapp där vi preciserar styckdetalj, ursprungsland (här finns kött från hela världen), ras, ålder och gård. Du får till och med veta om djuret är uppfött på gräs eller kolhydrater.

Här jobbar kockar bakom disken, för vem vet mer om kött och hur det bäst tillagas än de? Fråga gärna hur du får bäst resultat hemma vid spisen. Att föda upp slaktdjur, hantera och laga kött är ett hantverk, som förtjänar respekt. Och det får det alltid på AG Kötthandel.

Johan Jureskog och Klas Ljungquist