Köttbutik

Köp köttet på NK

Välkommen till AG Kötthandel i NK Saluhall. Luta dig mot disken och prata mörhet, smak, fettkappor och fiberriktning med oss. Bli inte förvånad om det är vi som håller låda. Vi älskar nämligen kött, i synnerhet när det är av bästa kvalitet och producerat med respekt för djur och natur. Som du säkert förstår är det precis vad du hittar hos oss. Här finns allt från Kobebiff och skotsk entrecôte till svenskt gårdskött samt lamm, fläsk och fågel. Vi hängmörar själva och sortimentet följer årstiderna med lamm på våren, vilt på hösten, osv. Eller är du sugen på ett par kotletter till vardagsmiddagen? De finns också här.

 

 

 

AG Köttsalt

På AG Kötthandel & Restaurang AG vill vi ta vara på så mycket som möjligt från djuret.

Benen kokar vi fond på, hängmörade kantbitar används för att smaksätta vår hamburgare och fettet/putset maler vi ned och rostar. Därefter kokar vi ur vattnet och använder det rena rostade fettet till vår Bearnaisesås och för stöpning av AG´s Entrecôte Grand Cru och Supreme på ben.

Restprodukten ”karamelliserat kött och fett” torkas i ugn på låg värme över natten och mixas därefter med salt. Produkten blir ett animaliskt, umamistint köttsalt. Används precis som flingsalt.

 

Tips och tricks från AG!

Vill du lära dig mer om hur vi tillagar kött på Restaurang AG?

Klicka här för att läsa mer!