Strax söder om Hallstavik, närmare bestämt i Skebo ligger Järinge gård. Gården drivs av Hubbe Lemon, och han föder framförallt upp lamm, men även kor, och vilt. De lamm som han föder upp är en korsning mellan finull/texel/dorset, och då gården har ett eget kretslopp är de Krav-märkta.
Lagom till Påsk anländer Vårlamm från Järinge gård. Då gårdens produktion är begränsad rekommenderar vi att ni förbokar till Påsken. Ni når oss för mer information per mail på agkotthandel.sth@nk.se, eller per telefon 08-762 8773.
Recept Lammstek
1 Lammstek
1 Burk AGs Ört & vitlöksolja
50 gram Smör
Salt & peppar
Matolja till stekning
Gnid in lammet i salt, peppar samt lite ört & vitlöksolja.
Bryn steken runtom i olja, tills den fått en gyllenbrun färg. Efter att köttet fått färg tillsätt smör, och överös under stekning.
Lägg in steken i ugnen på 125 grader, ca 1-1,5 h eller tills innertemperaturen är 54 grader. Ta ut steken och låt den vila i 10 minuter (utan folie). Under tiden värmer ni ugnen till 175 grader. Efter vila, lägg tillbaka steken i ugnen i 5 minuter för att återfå ytvärme.
Tranchera och nappera med ört & vitlöksolja, samt flingsalt & peppar.